ИНОВАТИВНА НЕГАЗИРАНА БЕЗАЛКОХОЛНА НАПИТКА
С НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН МЕД И ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН
Здравословната напитка е разработена от научен екип в сектора на хранителните технологии

ПЧЕЛЕН МЕД

МЕДЪТ НОСИ ЕСТЕСТВЕНА ЕНЕРГИЯ
МЕДЪТ е източник на бързо освобождаваща се енергия и лесно усвоими въглехидрати. Действа антибактериално и повишава имунната защита на организма.

ЕЛИКСИР НА БЕЗСМЪРТИЕТО
В древни ритуали медът се изсипва върху главите на божествата в храмовете. Събирането на меда е дейност извършвана от древни времена. Маите специално са отглеждали  пчели за събиране на мед, като здравословен и целебен природен дар. Открита е скална рисунка. на човек - "Бикорпски човек", изкачващ се по лиана, за да събере мед от диви пчели - рисунката е на  8 000 години и е открита в района на Валенсия. И древна мезолитна скална рисунка изобразява две жени, носещи кошници, които също събират от високо пчелно гнездо на диви пчели. восъчни пити с мед, като свещен еликсир на безсмъртието. 

ДЪЛГИЯТ ПЪТ ОТ НЕКТАРА ДО МЕДА
Пчелите работнички, изсмукват с хоботчето си нектара и го събират в медовото си стомахче. В главата им се намират хипофарингиални жлези, отделящи ензимите инвертаза и диастази, които преработват нектара в пчелен мед. Обогатеният с ензими нектар се пренася от пчелата към кошера. Количеството нектар, което донася една пчела е 45 - 60 mg. То се предава на 4 - 5 кошерни пчели, които на свой ред го предават на 8 - 10 други млади пчели, наречени приемачки. По този начин нектарът намалява водното съдържание до 35 - 40%  и пчелите го отлагат под формата на малки капчици по стените или дъното на восъчната килийка. Изпарението на водата от съдържанието в килийките продължава благодарение на активната вентилация в кошера. Когато водното съдържание в нектара достигне 15 - 20, а количеството на захарозата под действието на ензимите достигне до 5 %, нектарът се превръща в пчелен мед. Пчелите допълват килийките и ги запечатват с восъчно капаче.

МЕДЪТ Е УНИКАЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ ЗАХАРИ
Медът съдържа въглехидратите (70-80%), представени главно от глюкоза и фруктоза, и около 20 други дизахариди и тризахариди. Съдържа и ценни органични киселини - глюконова, ябълчена, лимонена, оксалова, винена, млечна, малеинова, янтарна, пироглутаминова, бензоена…Включва и полезните минерални вещества калий, натрий, калций, фосфор, сяра, магнезий. Медът е богат на разнообразие от аминокиселини, които са около 20 на брой - пролин, лизин, хистидин, аргинин, треонин, аспарагинова киселина, глутаминова киселина, глицин, метионин, изолевцин, левцин, тирозин, триптофан, фенилаланин…Медът има средна енергийност на 100 g от 300 килокалории.

ЛЕЧЕБЕН ДАР
Медът оказва и лечебен ефект, който се дължи на отделните му съставки и тяхното комплексно лечебно действие. При ежедневна употреба е доказано, че влияе благоприятно на двигателната активност на стомашно-чревния тракт и върху секрецията на стомаха и червата. Пчелният мед се използва и като основно или помощно средство за лечение на гастрити. Оказва активен лечебен ефект при заболявания на дихателната система, при възпалителни заболявания на кожата и лигавиците, което се дължи на антибактериалното действие на меда.Използва се  като диетично и лечебно средство при чернодробни заболявания, защото осигурява въглехидрати за синтезирането на гликоген.
Съхранен при подходящи условия, той е единствениия хранителен продукт, който няма срок на годност.

Copyright Honey Bear Drink. All Rights Reserved

Contacts