ИНОВАТИВНА НЕГАЗИРАНА БЕЗАЛКОХОЛНА НАПИТКА
С НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН МЕД И ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН
Здравословната напитка е разработена от научен екип в сектора на хранителните технологии

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН

ПЕКТИНЪТ Е ПОЛЕЗЕН ЗА УКРЕПВАНЕТО НА ОРГАНИЗМА
Пектинът спада към групата на разтворимите хранителни влакнини и притежава изразена способност да свързва водата и да образува високо вискозни разтвори, както и способност да свързва жлъчните киселини в червата. Пектинът напълно се разтваря и възприема за разлика от неразтворимата целулоза и има силно благотворно влияние върху зравословното състояние и цялостното укрепване на човешкия организъм.

НАМАЛЯВА ЛОШИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ
Проведени проучвания с високо естерифициран ябълков пектин показват, че приложението му понижава концентрацията на холестерола в кръвта с 5-18%. Това се свързва с ефекта на пектина върху екскрецията (изхвърлянето) на жлъчните киселини, вискозитетните му свойства, както и с редица други ползотворни механизми. Установявя се, че пектинът намалява увеличените нива на "лошия холестерол" и на триглицеридите, без да намалява нивото на полезния холестерол в липопротеините с висока плътност.
Пектинът намалява също повишаването на кръвната захар след прием на въглехидрати. Вискозитетните свойства на пектина регулират и забавят процесите на храносмилане и това води до увеличаване на чувството за ситост.

НАМАЛЯВА ВРЕДНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА НЕСМЛЯНАТА ХРАНА
Пектинът подобрява функцията на дебелото черво. Ферментацията на пектина увеличава микробиалната клетъчна маса в несмляните остатъци, което увеличава тяхното разграждане. Способността на пектина да свързва водата, води до намаляване на вредното въздействие на крайните съставки,останали от храната в червата.
Високо концентрираният пектин не намалява всмукването на минералите, съдържащи се в храната и не води до нарушения на техния баланс в организма. Нито една от формите на пектина не намалява всмукването на витамините, съдържащи се в храната.

ПОЛЕЗНА ПРОФИЛАКТИКА
Физиологичните свойства на пектина са база за неговото използване в диетотерапията срещу увеличаване на  "лошия холестерол" и увеличени триглицериди в кръвта, които са рисков фактор за развитието на сърдечносъдови заболявания.
Пектинът се включва се в диетите, прилагани против затлъстяване, стомашно-чревни нарушения и диабет. Използва  се като добра профилактика на атеросклерозата, сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания, образуването на жлъчни камъни. Пектинът се намира в плодовете, като по-големи количества се съдържат в ябълките, дюлите и цитрусовите плодове.


Copyright Honey Bear Drink. All Rights Reserved

Contacts